woensdag 6 november 2013

Optreden: Universiteit Tilburg, 6 november 2013. Locatie: RDM-campus, Rotterdam.


Sinds een jaar of twaalf nodigt het College van Bestuur en Decanen van de universiteit Tilburg jaarlijks de nieuw aangetreden bestuurders van de studentenorganisaties uit voor een ontmoetingsdag op een interessante lokatie in Nederland of BelgiĆ«.


Interessant was de locatie zeker: het RDM-terrein. Het RDM-terrein en zijn gebouwen vormen samen met het Quarantaineterrein en tuindorp Heijplaat een bijzondere enclave midden in het moderne en dynamische havengebied van Rotterdam. Het wordt, samen met Delfshaven en het Scheepvaartkwartier, gezien als een havengebied met zeer hoge cultuurhistorische waarde. 


De afgelopen decennia is echter een deel van de gebouwen op het RDM-terrein in onbruik geraakt. Met de komst van RDM Campus wordt een belangrijk deel van het Rotterdams industrieel erfgoed behouden en bruikbaar gemaakt voor toekomstige generaties.


Een deel van die generatie mocht ik toespreken in mijn hoedanigheid van onderwijsvernieuwer uit Duitsland. Vernieuwend was het in ieder geval. Want met humor. 


Oordeel van de opdrachtgever: "Pieters optreden is zeer goed gevallen. Alleen maar positieve reacties ontvangen.  Pieter zat goed in zijn rol. Tot op het laatst waren er nog studenten die meenden met een serieuze spreker van doen te hebben. En dat het een landgenoot was, was voor nog meer studenten een verrassing vanwege het geloofwaardige accent."

Luc JeurissenSenior Staff Member Academic Forum Tilburg University.

Geen opmerkingen: