maandag 4 november 2013

Optreden: AEC, 4 november 2013. Locatie: Hampshire Hotel, Uden.


AEC Uden is een gespecialiseerd, allround administratie- en advieskantoor voor ondernemers in de agrarische sector. Van land-, tuinbouw- tot diergerelateerde en aanverwante bedrijven en van grote tot kleine bedrijven door heel Nederland. Het bedrijf organiseerde deze avond in Uden een klantenavond ter gelegenheid van het 12 jarig bestaan.


De staatsscretaris van Landbouw van Duitsland was bereid gevonden een praatje houden over de toekomst van de Europese landbouw. Waarbij men hier natuurlijk wel geprikkeld was door zijn stelling dat de toekomst van de Nederlandse agrariër in Duitsland lag.


Voor een gezelschap van meer dan 250 boeren en boerinnen was hij best bereid dat toe te lichten. Maar eerst schetste hij de voortgang van het 'Kontrollprogramm Futtermittel'.



"Die Anzahl der Untersuchungen auf unzulässige Stoffe soll in den Jahren 2012 bis 2016 ebenfalls beibehalten werden."


"Hierbei geht es insbesondere um Kontrollen auf verbotene oder verschleppte pharmakologisch wirksame Substanzen bzw. um den nicht bestimmungsgemäßen Gebrauch von sensiblen Zusatzstoffen wie zum  Beispeil Kokzidiostatika und Histomonostatika."


Zeer interessant, maar nu graag in het Nederlands...En iets minder saai mag ook wel.



Nou, dit is wel een Duitser met humor...


Maar of het nou een echte staatssecretaris is..


Eindapplaus. Met rechts op de eerste rij CDA-tweede kamerlid Jaco Geurts, die verzuchtte: "Humor, dat zouden we in Den Haag ook wel eens kunnen gebruiken."


Oordeel van de opdrachtgever"Maandag 4 november heeft prof. dr. Jens Muller een uitmuntende bijdrage geleverd aan de klantenavond van AEC Uden. Van tevoren waren wij al benaderd door media en klanten dat ze de komst van Herr. Prof. Dr. Muller met veel belangstelling tegemoet zagen.

Zijn entree en begin was zeer overtuigend. Bij de interruptie, waarbij aangegeven werd dat er uitsluitend Nederlanders in de zaal zaten en Nederlands de voertaal is, kwam een ‘gedaanteverwisseling’ tevoorschijn. Van ‘serieuze’ kost naar een zeer humoristisch verhaal over de zienswijze van een Duitser op de Nederlandse samenleving. Een hilarische performance met een ongelofelijke grapdichtheid! Waarbij hij nooit zijn rol als Duitse professor uit het oog verloor. Zijn performance was zelfs zo uitstekend, dat sommigen achteraf werkelijk dachten dat hij een Duitser was."

Robert Hendriks, directeur AEC.

Geen opmerkingen: