vrijdag 15 november 2013

Optreden: AMC, 14 november 2013. Locatie: Rosarium, Amsterdam.


"Het Amsterdams Symposium Hematologie is een jaarlijks symposium voor hematologen, hemato-oncologen en assistenten werkzaam in en of opgeleid in de Amsterdam-regio. Het is opgezet als nascholingsprogramma. Het programma bevat naast plenaire sessies, ook kleinschalige rondetafelconferenties en leerzame casuïstiekbesprekingen. Het symposium wordt georganiseerd door IKNL, namens de werkgroep Hemato-oncologie van IKNL-locatie Amsterdam en de afdelingen hematologie van het VUmc en het AMC. Het symposium, boordevol laatste nieuws, zal worden afgesloten met een bijzondere spreker."


En die bijzondere spreker was er: de beroemde leider van de Medizinische Klinik V van de Ruprechts-Karls Universiteit uit Heidelberg.


Wat niet wil zeggen, dat hij niet bijzonder saai was. Vooral toen hij begon over het belang van culturele en sociale factoren bij de behandeling van patiënten met bloedziektes...


En dan zijn dit wel typisch het soort tekeningen dat mensen beginnen te maken als Prof. dr. Müller aan het woord is in zijn eerste gedeelte. Een veilig, warm huis aan het eind van een lang pad. Uiteindelijk gaat de zon weer schijnen. Maar wanneer?


Net als de wanhoop het grootst is, is de redding nabij...En dan is het weer jammer dat het na 25 minuten is afgelopen.

Oordeel van de opdrachtgever: "Een werkelijk fantastisch verrassingseffect!! Pieter de Rijk als de zeer Duitse Prof dr. ir. Mueller weet de zaal met een saai monoloog in strak Duits in nog geen 5 minuten in volstrekte wanhoop te drijven met maar 1 gedachte….”hoe kom ik hier weg zonder dat het opvalt!” Dan rijgen de grappen en anekdotes zich aaneen. Briljant! Sommigen in de zaal doen er tot het einde van zijn optreden over te beseffen dat de aangekondigde presentatie er nooit gaat komen! Zeer vermakelijk en een super afsluiter!"

Bart Biemond, Internist-Hematoloog, AMC. 


Geen opmerkingen: