vrijdag 13 september 2013

Optreden: EBN (Energie Beheer Nederland), 13 september. Locatie: Paviljoen Nova Zembla, IJmuiden.


EBN (Energie Beheer Nederland), gevestigd in Utrecht, is actief in het opsporen, produceren, opslaan en verhandelen van gas en olie en is dé partner voor olie- en gasmaatschappijen in Nederland. De winst die voortkomt uit haar activiteiten draagt EBN volledig af aan de Nederlandse staat, vertegenwoordigd door het ministerie van Economische Zaken, die ook de enige aandeelhouder van EBN is. 


Vandaag wilde men het -met de discussie over de bonussencultuur nog vers in het geheugen- eens hebben over de ethiek en integriteit binnen de organisatie. Daarvoor was de Duitse staatssecretaris van het Ministerie van Verkehr, Bau und Stadtentwicklung uitgenodigd..."Meine sehr verehrte Damen und Herren: Ein integrer Mensch lebt in dem Bewusstsein, dass sich seine persönlichen Überzeugungen, Maßstäbe und Wertvorstellungen in seinem Verhalten ausdrücken. Das Gegenteil von integer ist korrumpierbar, also sich in seinem Verhalten nicht von inneren Werten und Prinzipien, sondern von äußeren Verlockungen leiten zu lassen."
Oordeel van de opdrachtgever: "Pieter's optreden was een groot succes!! Reacties die mij zijn bij gebleven: "onnavolgbaar", "verrassend", "geheel op het verkeerde been gezet." Wat ik vooral goed vond (los van de humor, het accent en scherpe opmerkingen) was de wijze waarop hij in de gehele speech verbinding zocht met de opdrachtgever door aan te geven dat hij dit en dat eerder besproken had met de CEO. Hiermee werd het een geheel en niet een op zichzelf staande sketch. Kortom een geslaagde bijdrage aan een mooie dag."

Marjolein Brand, HR Manager EBN.

"Mensen waren zeer enthousiast, vooral omdat ze volledig op het verkeerde been stonden. Aldus was het een fantastische start  van de dag!"

Jan Dirk Bokhoven, CEO EBN.

1 opmerking:

Erik Schoe zei

Nadat ik zelf gefopt was door een van zijn fakespeeches heb ik, tien jaar geleden, Pieter de Rijk een fakespeech laten houden op een bijeenkomst van het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen. Zijn optreden was een groot succes en ik kan hem dan ook van harte aanbevelen.