maandag 9 september 2013

Optreden: Boele & Van Eesteren, 5 september 2013. Locatie: De Nieuwe Veenmolen, Den Haag.


Geschiedenis, altijd mooi: "Toen de in 1446 gebouwde veenmolen niet langer in staat bleek de Veenpolder behoorlijk te bemalen, besloot het polderbestuur op 5 augustus 1625 een nieuwe molen te bouwen. Dit werd de Nieuwe Veenmolen. In december 1626 verkreeg het bestuur officiƫle toestemming om te bouwen; pas in 1654 werd tot aanbesteding overgegaan. De Nieuwe Veenmolen werd in 1953 door leden van het Nederlands Instituut van Aannemers Grootbedrijf (NIVAG) aangekocht en door restauratie wederom bedrijfsklaar gemaakt."


Daar bij die molen, die mooie molen... Op de wieken van muziek werden de gasten verwelkomd. Voor polderbemaling doet de molen uiteraard geen dienst meer. Wel als restaurant en als locatie van de Stichting die de molen in stand houdt. Die stichting bestond dit jaar 60 jaar. Dat moest gevierd worden. Onder andere met een internationale topspreker...


Altijd weer die eerste vijf minuten in het Duits: wat doet Herr Professor. Doktor. M. de mensen toch weer aan?


"Wie Bitte?" "We hadden afgesproken dat U Nederlands zou praten." "Ach, Verzeihung. Excuses, dames en heren, inderdaad. Ik zal verzoeken Nederlands te praten."


Ja, wij van Siemens zijn van plan alle Hollandse molens op te kopen om er windturbines van te maken...


Nog afloop gezellig borrelen en BBQ-en...
Geen opmerkingen: