donderdag 16 april 2015

Optreden: Vibes Building Engineers, 16 april 2015. Locatie: Scheepswerf Damen, Gorinchem.Vibes Building Engineers is een vooruitstrevend en modern adviesbureau voor de bouw. Vibes heeft een centraal informatieconcept ontwikkeld: Vibes Gebouwbeheer. Om welke discipline het ook gaat: op basis van Vibes Gebouwbeheer maken alle medewerkers van de beheerorganisatie gebruik van dezelfde informatie. Wilfred Wolf van Vibes gaat op deze inspiratiedag in op de relatie tussen de deelnemende bedrijven aan deze middag, waaronder veel woningscorporaties. Het zijn allen organisaties die een veranderingsproces doormaken (Stadgenoot en Ymere) of reeds de ervaring hebben (Damen) waar woningcorporaties van kunnen leren en geïnspireerd door raken. Namens Damen spreekt René Berkvens, CEO van Damen Shipyards. Er is ook een Duitse gastspreker: Dr. Ir Hans-Peter Müller, Vorstandsvorsitzender van Patrizia Immobilien AG die een aantal spectuculaire aankopen in Nederland zal aankondigen. Daarna is het tijd om te gaan racen met de Interceptor van Damen!Reactie van de opdrachtgever: "Wij hadden Pieter ingehuurd tijdens de Vibes Inspiratiedag 2015 om de lezingen luchtig af te kunnen sluiten en zo in de stemming te komen voor de spectaculaire boottocht die daarna plaatsvond. Dat bleek een goed idee te zijn geweest. Pieter werd voorgesteld als Dr. Ir Hans-Peter Müller, Vorstandsvorsitzender van Patrizia Immobilien AG. Ons publiek, directeuren en managers van woningcorporaties en bouwbedrijven, was benieuwd naar de bijdrage van zo’n topmanager.

Helaas was de speech nogal saai, onderbouwd met grafieken en lange teksten. Ook was het Duits van de spreker niet erg makkelijk te volgen. Gelukkig vroeg de dagvoorzitter Wilfred Wolf hem al snel of hij niet verder kon gaan in het Nederlands, dat hij toch ook beheerst? In Nederlands met een vet Duits accent werden wij vervolgens meegevoerd naar zijn studietijd in Delft (waar studenten toen nog 8 maanden lang bier dronken om van het statiegeld 4 maanden op vakantie te kunnen), zijn vader die op een heel speciale manier omgaat met het programma Word en andere grappige anekdotes. Ook een vergelijking tussen Angela Merkel en Mark Rutte leverde heel wat hilariteit op. Met tussendoor steeds de opmerking: “Ik kom nog op het onderwerp terug, maar nu eerst even…” En dan kwam er weer een grap.

Wanneer iedereen door had dat deze persoon toch niet de verwachte Duitse topmanager was, maar een Nederlandse cabaretier, is ons niet duidelijk. Maar dat we allemaal flink gelachen hebben, is ook op de foto’s te zien! Het was voor ons een vrolijke afsluiting van een informatieve middag."

Wilfred Wolf - Directeur Vibes Building Engineers.

Geen opmerkingen: