woensdag 7 januari 2015

Optreden: Hogeschool Voor De Kunsten, 7 januari 2015. Locatie: Grote Zaal, TivoliVredenburg, Utrecht.

Reactie van de opdrachtgever: "Ieder jaar organiseert HKU begin januari voor al haar medewerkers een feestelijke bijeenkomst om het nieuwe jaar in te luiden.

De nieuwjaarsbijeenkomst wordt voorafgegaan door een ‘onderwijsdag’. Gedurende deze dag worden medewerkers toegesproken en wisselen met elkaar van gedachten over actuele thema’s in het onderwijs. 


De overgang van het serieuzere dagprogramma naar het nieuwjaarsfeest is een belangrijk moment waarin de sfeer voor de avond wordt gezet. Om dit moment een geslaagde invulling te geven is Pieter de Rijk in 2015 gevraagd een optreden als 'inspirerend keynote speaker’ te verzorgen.

Pieter’s optreden, die avond van 7 januari 2015, voor een gehoor van meer dan 400 HKU’ers in het nieuwe Tivoli-Vredenburg te Utrecht, was een eclatant succes!

Geïntroduceerd als expert op het gebied van onderzoek en innovatie in de kunsten en hoogleraar aan een gerenommeerde instelling in Berlijn, nam hij zijn gehoor mee in een conference vol verrassende wendingen. De zaal reageerde hier zeer verrast op en viel van het ene lachsalvo in het andere.

Waar een stand-up comedian vaak slechts spaarzame en lauwe reacties aan een zaal ontlokt, was de reactie op Pieter’s optreden vergelijkbaar met de onophoudelijke en bulderende lach, die iemand als Toon Hermans vroeger met zijn conferences wist op te roepen.

Na het optreden waren de reacties van het publiek zonder uitzondering positief. Tot enkele dagen later is er rond koffieapparaten en aan lunchtafels met enthousiasme over doorgesproken. Het zal dan ook geen verwondering wekken dat wij een optreden van Pieter de Rijk van harte kunnen aanbevelen!"

Jules van de Vijver - College van Bestuur Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

Geen opmerkingen: