dinsdag 15 april 2014

Optreden: Gebruikersdag Keyprocessor, 16 april 2014. Locatie: TKH Experience Center, Amsterdam.

Oordeel van de opdrachtgever: "Pieter heeft als zogenaamde gastspreker voor ons opgetreden tijdens een tweetal klantendagen. Tijdens deze dagen wordt veel inhoudelijke informatie overgedragen en de programma’s zijn daarop afgestemd. Pieter werd gepresenteerd als een Duitse klant-deskundige die zijn ervaringen met onze oplossingen graag wilde delen met andere klanten.

Doordat Pieter zijn verhaal in het Duits begint ontstaat er al direct een bepaalde sfeer. Er wordt wat geroezemoesd over niet beheersen van de Duitse taal en ook de gortdroge introductie helpt niet mee om alle aandacht op de spreker gevestigd te krijgen.

Omdat wij dit onderdeel helemaal aan het einde van het programma geplaatst hadden is de concentratie en “Ausdauer” van veel klanten ook al flink gezakt. Achteraf blijkt het tijdstip perfect gekozen.

Als Pieter, na ingrijpen van de dagvoorzitter, zijn verhaal vervolgt in het Nederlands (met vet Duits accent) is de aandacht binnen no-time weer terug. De ene na de andere anekdote wordt vervolgens in hoog tempo afgewisseld met prachtige beschrijvingen van verschillen tussen de Nederlandse en Duitse cultuur. De lachsalvo’s vanuit de zaal volgen in hetzelfde tempo.

Ook uit de evaluaties, die achteraf door onze klanten zijn ingevuld, blijkt dat Pieter als klapstuk van het programma heeft gefunctioneerd. Een prima performance die door ons en onze relaties zeer op prijs is gesteld!"

Gert van den Hoek, Algemeen Directeur Keyprocessor.

Geen opmerkingen: