woensdag 9 april 2014

Optreden: Netwerkevenement Kennisalliantie Rijn-Waal, 9 april 2014. Locatie: Senaatszaal Radbouduniversiteit, Nijmegen.


De moeilijkste opdracht van dit jaar: niet alleen Nederlanders vermaken door ze te laten geloven dat ik een Duitsers ben, maar de eveneens aanwezige Duitsers laten geloven dat ik een Duitser ben. Grappen maken in het Duits en voor Duitsers is iets heel anders. Sommige dingen zijn moeilijk vertaalbaar, en Duisters hebben, laten we zeggen, een ander gevoel voor humor.



Op de uitnodiging stond: "Dat de Duits-Nederlandse samenwerking in de Euregio Rijn–Waal veel innovatief potentieel heeft, is het afgelopen jaar wel gebleken. Alle reden om de eerste resultaten van het netwerk Kennisalliantie Rijn-Waal met elkaar te delen en op de kaart te zetten. Tijdens dit evenement willen we u graag de kracht van de regio laten zien en u laten ontdekken wat het netwerk voor u kan betekenen. Enthousiaste ondernemers delen 'best practices' van grensoverschrijdend ondernemen en we kijken samen naar de toekomst van de Kennisalliantie Rijn-Waal."


Oordeel van de opdrachtgever: "We hebben alleen maar positieve reacties gekregen over het optreden van Pieter. Men kon lachen en ontspannen, vooral de Nederlanders (in de meerderheid) zag je echt genieten, de combinatie van Duits en Nederlands was wel hoognodig om iedereen bij de les te houden (vooral de Duitsers), enkelen (meestal Duitsers) hadden grappig genoeg niet door dat hij geen burgemeester was! Overall gezien was het een van de beste presentaties van deze middag. Doel bereikt!"

Heike Pelikan, Consultant HVR-groep.

Geen opmerkingen: