donderdag 10 oktober 2013

Optreden: Air France-KLM, 10 oktober 2013. Locatie: Business Campus KLM, Schiphol.


KLM kent zo'n 12 opleidingsafdelingen, bijna iedere business unit heeft z'n eigen trainingspoot. Om meer samen te kunnen werken, hebben de gezamenlijke hoofden van opleidingen een overlegorgaan opgericht de ‘TAP' (Training Alliance Platform). Dit heeft 2 jaar geleden o.m. gestalte gekregen door een eLearning event te organiseren voor iedereen die binnen KLM met het ontwikkelen van eLearning bezig is. Dit bleek een groot succes. Dat vandaag geprolongeerd wordt.KLM was zeer vereerd dat Monsieur Pierre Richelieu, Chef de Formation van Citroen France, bereid was om vlak voordat hij terugvloog naar Parijs, een kort verhaal over internationale samenwerking te houden. Twee KLM-medewerkers hadden hem vorig jaar horen spreken op het World of Learning congress in Birmingham en waren diep onder de indruk van zijn speech, die als rode draad had: "assembler une voiture c'est un projet de synergie Europeenne". En daar was hij dan: Pierre Richelieu, ęen van die modern bazen die met alle medewerkers goed kan opschieten -vooral als ze van bordkarton zijn.


Toen Richelieu eenmaal klaar was met zijn speech kon hij op Twitter (Twietteur') volgen dat hij een goede indruk had achtergelaten bij de medewerkers van het KLM eLearning event. En toen was het tijd om naar de TAP te gaan! Merci, mes amis!

Oordeel van de opdrachtgever: "De reacties op Pieters optreden waren dolenthousiast. Het heeft volledig aan de verwachtingen voldaan. In het begin zag je het publiek wat ongemakkelijk heen en weer schuiven toen hij maar door bleef raaskallen in het Frans maar toen hij overging in het Nederlands was de druk van de ketel. Mensen lagen werkelijk krom van het lachen. Wat ik na afloop van veel aanwezigen terugkreeg was: "Waar heb je die vent in godsnaam vandaan, ge-wel-dig!"

Irene Piek, Learning consultant Air France-KLM, KLM Business Campus.

Geen opmerkingen: