vrijdag 26 juni 2015

Optreden: Erasmus MC, 26 juni 2015. Locatie: Onderwijscentrum Erasmus MC, Rotterdam.Benchmarking OK is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwassen samenwerking tussen de acht Universitair Medische Centra (UMC’s) in Nederland en is ontstaan uit de wens van de operatiekamercomplexen om van elkaar te leren op het gebied van bedrijfsvoering. Het jaarlijkse congres bevordert een bredere kennismaking met medewerkers en management van de verschillende OK-complexen en komt daarmee de uitwisseling van ideeën ten goede. Sinds 2010 nemen ook de operatieafdelingen van topklinische en algemene ziekenhuizen deel aan het landelijke congres. Zo wordt leren van elkaar tussen de verschillende ziekenhuizen actief gestimuleerd. Dit jaar staat het congres geheel in teken van het thema: “Van onderzoek naar praktijk, overbrug de kloof op de OK” over Evidence-Based Practice en Evidence-Based Management.

Er ontstond gaandeweg de vraag: hoe is dit allemaal in Duitsland geregeld? Daarover komt Prof. Dr. med. Michael Almeling vertellen.

Reactie van de opdrachtgever: "Het optreden van Pieter de Rijk tijdens ons landelijke congres Benchmarking OK was een succes! Het publiek heeft veel gelachen en was zichtbaar aan het genieten. Na afloop kreeg ik van meerdere mensen te horen dat zij pas na een kwartier in de gaten kregen dat het verhaal van deze zeer overtuigende Duitse "professor" toch echt niet meer serieus ging worden...! Het was geweldig! Een fakespeech van Pieter is een echte sfeermaker en een welkom intermezzo tijdens (of ter afsluiting van) een serieus congresprogramma."

Lizette Berkx - Projectleider Benchmarking OK.

Geen opmerkingen: