dinsdag 7 oktober 2014

Optreden: SDSK, 7 oktober 2014. Locatie: Het Oude Slot, Heemstede.


De Stichting Digitale Snelweg Kennemerland (SDSK) is het onafhankelijke samenwerkingsverband van en voor zorgverleners op het gebied van ICT en informatie-uitwisseling in regio Kennemerland en Amstelland- Meerlanden. De stichting ondersteunt de deelnemers bij de keuze van applicaties om, zo efficient mogelijk, de juiste informatie, over de juiste patient, op de juiste plek te bieden. De informatie-uitwisseling vindt plaats in de veilige, betrouwbare omgeving van het regionaal beveiligde SDSK-netwerk. 

Op 7 oktober wordt het 10-jarig Lustrum van de SDSK gevierd met een mini-seminar dat wordt gehouden in Het Oude Slot in Heemstede. 


Het thema “van netwerk naar e-health” spreekt een ambitie uit, waarbij is gezocht naar sprekers die daarin kunnen inspireren. Het belooft een interessante bijeenkomst te worden met de volgende twee sprekers: 

Maaike Wijnhoud - De maatschappij verandert. Verandert de zorg mee? Senior Beleidsmedewerker, Directie Curatieve Zorg van het Ministerie van VWS. Minister Schippers heeft deze zomer haar E-health ambities duidelijk verwoord in een brief aan de 2e kamer. Is dit toekomst muziek of werkelijk een haalbare kaart in regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden? 

Prof. Dr. Lutz Stroppe – Safe communication in healthcare: from theory to practice! Staatssecretaris van het Duits Bundesministerium für Gesundheit Lutz Stroppe houdt een inspirerend en visionair verhaal over de ontwikkelingen op het gebied van e-health en mogelijke IT-oplossingen en deelt met ons de ervaringen bij onze oosterburen met regionale samenwerking in de zorg.

Reactie van de opdrachtgever: "Het optreden van Pieter de Rijk tijdens het Lustrum-seminar van de SDSK was een doorslaand succes. Herr Prof. Dr. Lutz Stroppe sprak aan het eind van ons seminar hetgeen een perfecte opmaat was voor de borrel: iedereen liep met een glimlach rond zijn mond. Een aantal mensen zijn tijdens de bijeenkomst de Duitse staatssecretaris van Volksgezondheid gaan googlen en zagen: " hij bestaat", maar na het zien van de foto nog steeds vol twijfels .... Pieter: nogmaals hartelijk dank voor je bijdrage: het was uniek, heel grappig en onvergetelijk!"

Ireen van Beurden - directeur SDSK (Stichting Digitale Snelweg Kennemerland).

Geen opmerkingen: