vrijdag 26 september 2014

Universiteit Leiden: Lustrumsymposium '50 jaar Belastingrecht in Leiden', 26 september. Locatie: Hooglandse Kerk, Leiden.
Wat is er allemaal veranderd op het gebied van onderwijs en onderzoek? Waar houden de Leidse PhD-studenten zich momenteel mee bezig en wat verwacht de maatschappij eigenlijk van de opleiding? Deze en meer onderwerpen worden behandeld op het: Symposium ’50 jaar Belastingrecht in Leiden’, waarvan het volledige programma hier te vinden is. Bijdragen van o.a. Neppérus (VVD), Van Rij (CDA) en Vermeend (PvdA).

Tijdens dit symposium wordt niet alleen teruggeblikt op het onderwijs en het onderzoek van de Afdeling Belastingrecht gedurende de afgelopen 50 jaar, maar presenteren jonge onderzoekers van de afdeling Belastingrecht ook het huidige onderzoek. Ook wordt een rondetafeldiscussie met bekende Leidse alumni georganiseerd. Het programma wordt afgesloten met een gastlezing van de vermaarde wetenschapper prof. dr. h.c. mult. Wilhelm Sieber van het Duitse Max Planck Institut Mannheim over het belang van fiscaal empirisch onderzoek. 

Reactie van de opdrachtgever: "Het gastoptreden van prof. dr. h.c. mult. Wilhelm Sieber van het Max Planck Institut Mannheim tijdens het symposium '50 jaar Belastingrecht in Leiden' was een schot in de roos! Alle aanwezigen keken uit naar deze eminente geleerde, ook al had nog niemand van hem gehoord... Na een introductie in onberispelijk Duits (oersaai!!!) bleek al snel dat het helemaal niet om een gelauwerde fiscale wetenschapper ging, maar om één van de leukste en origineelste sprekers van Nederland! Na het optreden van Pieter de Rijk verlieten alle congresbezoekers met een glimlach en vol energie de zaal!"

Prof. Dr. Koos Boer - Voorzitter afdeling Belastingrecht Universiteit Leiden.

Geen opmerkingen: