dinsdag 20 november 2012

Optreden: HOTLO Super Sunday, 18 November 2012. Locatie: ROC van Twente, Hengelo.





Okay, dit was het eindeffect van het optreden voor de Hengelose ondernemers van het SIOCH op zondagmorgen: een staande ovatie van een zaal van 500 man. Dat is fijn, want dan weet je dat je het goed hebt gedaan.



  
Maar waarom ging het? SOS-HOTLO. Dat is een wel heel cryptische naam. SOS-HOTLO is een stichting die als doel heeft de laatste nog intacte Stork HOTLO scheepsdieselmotor terug naar Nederland te halen en deze op een locatie in Hengelo onder te brengen. HOTLO staat voor Hesselman Omkeerbare Tweetakt Langsspoeling Oplading motor. Nederlandse innovatie uit de jaren vijftig. Als hij lekker draaide. Was dat niet het geval dan werd ze -nog steeds liefdevol- door de scheepswerktuigkundigen omschreven als: "Het Onding Trilt en Lekt Ontzettend".



Industrieel erfgoed: de onttakelde fabriekshallen van het verleden. Altijd een triest gezicht. Maar dit hoeft niet het einde te zijn. Hier kan de HOTLO zijn plaats vinden en een stimulans vormen voor innovatie in heden en toekomst. 



Het ROC van Twente, waar de bijeenkomst werd gehouden, is er zelf een schitterend voorbeeld van: gebouwd om en rond de vroegere bedrijfshal van Stork houdt het heden en verleden fraai in evenwicht.

SOS-HOTLO Super Sunday: Een mooie doelstelling, ondersteund door een veelzijdige bijeenkomst (informatie, muziek, zang, dans, humor). Ik was blij daar een bijdrage aan te hebben kunnen leveren.

Geen opmerkingen: